17. 4. 2013.

Aura professional 35. Dream princess

                   Pre izvesnog vremena domaća kompanija Aura je izbacila novu liniju lakova za nokte Aura professional. Veoma sam se obradovala jer su mi se boje na prvi pogled jako dopale. Bočice ovih lakova su u obliku valjka što mi se takodje dopalo a na prvi pogled izgledaju kao i Catrice lakovi kojih nema u Srbiji. :(



Koliko sam mogla da vidim na Aurinom sajtu postoje dve linije ovih lakova i to u pastelnim bojama i jos jedna tamnijih boja (nisam je videla uživo pa ne mogu da napišem kakva je). Ja sam na žalost naišla u Liliju samo na ove pastelne boje a baš me zanima kakve su i ostale.


Kao što Aura kaže u svom reklamnom sloganu zaista su pastelno slatki. Jedva sam se odlučila koji da kupim. Malo je falilo da kupim Exotic lime (svi zaju da sam slaba na lime zelene) al sam ipak kupila ovaj plavi jer nemam sličnu boju (u stvari imam al sa sedefom). Ovi pastelni uživo su dosta svetliji nego na ovoj slici. Boje su im jako primamljive - prave prolećne.
Napravila sam poredjenje sa nekim lakovima kako bih pokazala kako izgleda četkica a i sama bočica u poredjenju sa nekim običnim i profesionalnim lakovima...





U poredjenju sa novim  Essence Colour & Go lakovima koji imaju 8 ml i sličnih su cena, Aura ima manju bočicu i militražu. Ima i manju i tanju četkicu sto meni lično više odgovara jer sa debelim četkicama ne mogu lepo da izvučem luk.
Evo i slike poredjenja sa nekim profesionalnim lakovima.

CG 14 ml, Opi 15 ml, Aura 6 ml, Essie 13,5 ml, Zoya 15 ml
Kao što se vidi ovaj lak je znatno manji, ima manju bočicu, manju dršku, zapreminu od ostalih lakova  koji su namenjeni kako profesionalnoj a tako i neprofesionalnoj upotrebi. Sem Aure ostali lakovi sa slike nisu drogerijskog tipa i ne mogu se naći po drogerijama.
Bočica je najsličnija Marionnaud lakovima kojih na žalost nema u Srbiji. Do duše Mariono lakovi su skoro tri puta skuplji od Aure pro. al opet postoji razlog zašto je to tako. ;)

*Essie bočica na slici je mini varijanta
Mislim da je red da sad malo pišem i o samom laku.
Formula laka je krečasto kremasta. U jednom sloju ne pokriva u potpunosti, ostavlja ćelava mesta pa je neophodno namazati i drugi sloj. Ono što mi se ne dopada je to što se ni drugi sloj ne nanosi baš sjajno. Potrebno je naneti malo deblji sloj da bi se lak lepo izjednačio. A sad ono što mi se najviše ne dopada! Ni posle više od 30 minuta sušenja laka nisam mogla da mrdnem pa sam morala da namažem brzosušeći nadlak (btgnts) i on je uspeo samo delimično da ga osuši. Lak sam mazala pre više od 7 sati a još nemam osećaj da je potpuno suv. :( Definitivno mu je potrebno nekoliko kapi razredjivača laka za nokte.







Na svim slikama imam 2 sloja laka i jedan sloj nadlaka. Sve slike su snimljene na suncu sem ako nije posebno naznačeno drugo.
Ono što mi se dopada kod ovih lakova  su boje i to što se mogu naći u Lili drigerijama kojih ima svuda. Prodaju se po ceni od 225 rsd.
Kako se vama dopada ovaj plavac?  Imate li svog favorita medju ovim novim bojama?

P.S. Hvala puno dragoj Di -  sa bloga Sasvim obična devojka za nominaciju za Liebster nagradicu. Još želim da se zahvalim i thebeautystreet22 što me je uvrstila medju blogove koje vrlo rado posećuje. Hvala puno i dragoj Mirni  sa bloga Lipsticks-blade za nominaciju za još jednu Liebster nagradicu. 
Hvala puno devojke! :* :* Divne ste!

Do sledećeg lakiranja veliki pozdrav od Marry! 

55 коментара :

  1. Lepa nijansa. Videla sam da su izbacili nove lakove, svidjaju mi se boje pa ću sigurno neki da probam :)

    ОдговориИзбриши
  2. Nema sta, tvoja boja, tvoj tip bocice! Secam se da je i onaj Marrianaud lakic bio tako valjkast valda
    Prelepo ti stoji ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Da znas da ovu boju volim pogotovo kad su u pitanju majice i dzemperi. Tako osvezava. :)

      Избриши
  3. http://apavlovic83.blogspot.com/2013/04/blog-award.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno! Moracu i ja da napisem post ovih dana sa odgovorima na pitanja. ;)

      Избриши
  4. Jao kako ti samo stoji! Uh! Mnogo dobra boja, šteta za formulu.

    ОдговориИзбриши
  5. super ti stoji i odlična je boja, samo stvarno bzvz za formulu a nabili cenu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Boja je stvarno fenomenalna. Pruzicu mi jos jednu sansu a ako se pokaze isto prosledjujem ga nekome ko je manje zahtevan.

      Избриши
  6. boja mi je zbilja prekrasna... ali nemam strpljenja za lakove koji se suše tri dana :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Utrosila sam toliko vremena bez veze umesto da radim nesto korisno. :(

      Избриши
  7. Imam utisak da Aura malo krivo prilazi lakovima - professional u nazivu ne opravdava lošu formulu. Zanimaju me ti tamniji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas tako. Ja sam ocekivala neko ludilo od formule i ostala razocarana. Realno za te pare sam mogla da kupim Flormar koji je duplo veci i Essence. E da si mogla da vidis moj izraz lica kad sam videla kolicni su. O.o

      Избриши
  8. bas je lep, ne znam kako ja nisam videla te lakove, gde su mi oci?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Baci pogled sledeci put kad budes isla u Lili. Ndam se da ces bolje proci od mene. ;)

      Избриши
  9. Jako mi se dopada boja, nemam sličnu :) Međutim, nemam ni mnogo živaca da čekam da se lak osuši, pa ću razmisliti o kupovini :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidim da su utisci razliciti kod devojaka koje su kupile neke druge boje iz ove linije pa je moguce da su samo omanuli sa ovom bojom. ;)

      Избриши
  10. Boja je bas lepa, a i ostale pastelne m ise svidjaju. Ovih dana nisam zalazila u Lilly pa ih nisam videla. Ali posto se dugo susi zaista ne znam ni da li da ih probam. Izludjuje me to. Na kraju uvek usvinjim nokte.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :) Ja nisam ljubitelj malih lakova al nisam mogla da odolim a da ne kupim jedan. ;)

      Избриши
  11. Анониман17. 4. 2013. 22:31:00

    Kako si dobro namazala, nikad ne bih rekla da je bilo problema sa formulom. :) Ali steta sto je tako, jer je boja predivna..
    Moracu da ih pogledam, ali tesko da cu neki kupiti. Moze i bolje za te pare. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :* Izgleda da moj aparat dobro kamuflira nedostatke. :D Kaziprst sam pokvarila i to na sredini pa sam morala da dodam malo laka jer mi nije padalo na pamet da ponovo skidam i mazem. U pravu si da moze bolje za te pare. Recimo Flormar koji je duplo veci toliko kosta. ;)

      Избриши
  12. Анониман17. 4. 2013. 23:18:00

    Danas sestre po laku :)
    Ja sam jako puno ocekivala od ove linije, ali ako se tako lose mazu, hm... Plus su po meni preterali sa cenom, ne znam kako misle da pariraju drugim brendovima. I zaista perfektno mazes, deluje na tebi sjajno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daaaa! :) Hvala ti puno!
      Za lak od 6 ml koji kosta kao jedan Flormar ja ocekujem mnogo vise. Evo sa leve ruke mi se lak dosta povukao a na jednom se i odlomilo parce jer sam danas nesto radila po kuci. :(

      Избриши
  13. Puno čitam o toj Aura kozmetici i čini se dobra. Ovaj lak mi se dopada, ali me užasava ovo sušenje. Ja nokte mažem prije spavanja što mi omogućava Seche Vite tako da dugosušeći lak definitivno nije za mene.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno neke stvari su im dobre a neke bas i nisu nesto. ;) Kod ovog laka je problem sto je previse gust a ne moze da prekrije nokat u potpunosti u jednom sloju...

      Избриши
  14. Divna je boja, ali im zamjeram sto su tako maleni. Skoro sam kupila jedan iz She Bunny kolekcije i tako je minijaturna četkica da je nemoguća za rad :(. Imam i jedan iz V.I.P kolekcije koji nije ništa bolji.
    Definitivno se više isplati Flormar ili GR Protein, a i kvalitetom su daleko ispred.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Ono po cemu se Aurini lakovi izdvajaju od ostalih pomenutih je to sto su bez stetnih sastojaka cini mi se. Bas ne volim male bocice iz vise razloga. Kad namazem nokte dva- tri puta vec stignem do pola bocice i onda moram da natezem i izvlacim lak a to me tako smara.

      Избриши
  15. Ova cetkica je taman za moje nokte :D Odlicna nijansa :)

    Baci pogled na ovo http://cakinsvet.blogspot.com/2013/04/blog-nagrada.html

    ОдговориИзбриши
  16. great colour! would you like to follow each other in gfc and bloglovin? let me know!

    ОдговориИзбриши
  17. Imam jedan iz ove linije, mislim da je broj 31, ružičasto koralna nijansa i nije mi ovakav kao ovaj tvoj. Jedan sloj mi je bio sasvim dovoljan, stavila sam drugi više po navici i osušio se brzo odnosno prosečno, nisam primetila da se sporo suši. Reč professional mislim da je tu najviše zato što je zvučna mada se ja zaista ne razumem preterano u četkice i formule :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I taj je divan! :) Mene nerviraju takvi marketinski potezi. Mozda kupim jos neki kad bude neko snizenje. ;)

      Избриши
  18. Divno ti stoji. Što se tiče Aure, zbog nekih sličnih razloga sam završila sa njima za sva vremena. Neću da bacam pare na nešto što će da mi stoji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :* U pravu si. Moram priznati da nisam bas prezadovoljna kvalitetom njihovih lakova. Nekada su bili mnogo kvalitetniji.

      Избриши
  19. Prelepo ti stoji :)
    Mislim da nisu svi lakovi iz te kolekcije "sporosušeći", moj zelenko se relativno brzo osušio, čak sa malčice debljim slojem može da prođe kao jednoslojac.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :) Tako sam zelela da vidim te tamnije. :( Tvoj zelenko je predivan i super ti stoji. Drago mi je sto ima odlicnu formulu. Gde ih ti kupujes po toj ceni? To je neka privatna parfimerija u Nisu?

      Избриши
    2. Jedna privatna parfimerija u okolini Niša, uvek tako kad im stignu novi lakovi stave nisku cenu pa posle par dana dupliraju.

      Избриши
  20. Zainteresovali su me ovi lakovi kad sam videla reklamu da su izašli... Baš je mališa u odnosu na druge. Skup je, ali je boja divna. Mada mislim da je dosta i do tvojih noktiju jer su negovani,pa šta god da namažeš izgleda kao sa reklame :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao hvala ti! :) Moram da priznam da ja najmanje negujem nokte od svih vas. :D Koristim bazu uvek i mazem ih uljem za nokte i zaniktice. Ne koristim nikakve skupocene kreme jer za tim nemam ni potebe. Ruke non stop mazem kremom jer ne podnosim da su mi suve. :D Jedino bih trebala malo vise da ih hidriram. Prirodno su deblji i cvrsti su i to je to.

      Избриши
  21. Анониман18. 4. 2013. 10:59:00

    Diiivna je boja! Zaista ti je fantastican post i svidja mi se poredjenje cetkica. Olaksala si mi i sada ga necu kupiti jer ne volim kratke cetkice. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno! :) Zelela sam da vam pokazem kako izgledaju bocica i cetkica u poredjenju sa drugima... Bas mi je drago sto ti se dopada. Nadam se da vas nisam udavila podacima. :D

      Избриши
  22. Odlican je post. Dopala mi se nijansa i uopste se ne vide greske, nikad ne bih rekla da je tako losa formula. Tamnije nijanse jos nisam imala prilike da vidim, u svakoj radnji su imali svetle.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Trudila sam se da sve lepo docaram. :) Ako na nekom laku pise da je profesionalan ja to onda i od njega ocekujem. :( Ni ja nisam videla nigde tamnije a bila sam u nekoliko Lilija.

      Избриши
  23. Boja mu je lepa ali jesu ove bocice premale za tu cenu. Jos kad procitam to za susenje, mislim da cu ovu liniju zaobici, iako sve ostale njihove jako volim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izgleda da nisu svi takvi. Neke devojke su zadovoljne sa drugim bojama. U svakom slucaju cena im je previsoka.

      Избриши
  24. Wow, it looks so beautiful! I love its pastelish shade and its brightness is gorgeous!:))

    ОдговориИзбриши
  25. Анониман20. 4. 2013. 16:02:00

    Vidim da si dobila gomilu, evo jedne i od mene
    http://inbetweenandaway.blogspot.com/2013/04/blog-nagrada.html

    ОдговориИзбриши