21. 3. 2016.

Golden Rose Prodigy gel top coat


U poslednje vreme Golden Rose je izbacio više kolekcija lakova za nokte na tržište (Wow, Express dry, Ice chic) a medju njima i Prodigy gel duo setove. Imam osećaj da je jedina novina koju nam ova kozmetička kuća nudi - novo pakovanje lakova, jer većinu nijansi možemo pronaći medju njihovim ostalim kolekcijama. Ipak, Golden Rose prati trendove u svetu lakova za nokte i drago mi je što su nam i oni ponudili hibridne lakove za nokte sa efektom gela po pristupačnoj ceni. Ukoliko vas zanima nešto više o hibridnim lakovima možete pročitati odličan članak kod Cajke na blogu.
 Proizvodjač je na samom pakovanju naveo da za ove lakove nije potrebna UV/LED lampa tj. da se suše na prirodnoj svetlosti.


 Dvojac se sastoji od laka u boji i nadlaka zapremine 10,7 ml a proizvodjač obećava postojanost do 7 dana kao i sjaj. Meni je posebno privukao pažnju nadlak iz ovog seta.
Pošto mi same boje lakova nisu bile preterano interesantne a u ponudi ne postoji kombinacija sa kreč belim kupila sam  samo nadlak.


Nadlak je prilično redak pa je potrebno skinuti višak sa četkice pre nego što se nanese na nokat kako ne bi došlo do razlivanja. Čini mi se da će se brzo zgusnuti jer je svakom narednom upotrebom sve gušći. Četkica ovog laka je ravno sečena i odlična za nanošenje laka u dva poteza. Ostavlja jedva primetne tragove četkice koji se ne vide pod svim uglovima ali ih ipak ima. Suši se za nijansu sporije od Poshe nadlaka a to je prilično brzo sušenje. Kada se potpuno osuši veoma je čvrst i nije fleksibilan. Moji nokti su izuzetno čvrsti i nefleksibilni pa mi ovakav nadlak sasvim odgovara. Nisam sigurna kako bi se ponašao na noktima koji su savitljivi i da li bi pucao. Ima visok sjaj.  



Nije pogodan za nail art tj. prečatiranje jer razmrljava motive. Postojanost mu je veoma dobra dok se sjaj vremenom gubi nastankom sitnih ogrebotina koje su uočljive samo na tamnijim lakovima. 
Prvi put sam ga nosila preko China Glaze Meet me under the stars u kombinaciji sa Aura bazom i taj manikir mi je trajao punih 5 dana 99% neoštećen. Vrlo malo mi se lak izlizao na samim vrhovima, potpuno neprimetno ali sam ja želela da promenim manikir pa sam ga zato i skinula.

Ovde možete videti kako izgleda preko Aura Amazingly resistant New in town.


Zadovoljna sam ovim nadlakom jer je bolji od većine drogerijskih koje sam koristila a mogu se kupiti trenutno kod nas i definitivno ću ga kupiti ponovo. Ja sam ga platila 200 rsd u lokalnoj parfimeriji ali mu cena varira i do 250 rsd u zavisnosti od mesta na kom ga pronadjete.

Da li ste ga koristili i kakvi su vaši utisci?

PozZz

Marry

18 коментара :

  1. Onomad mi je bio zaista odličan. Em se brzo suši em je onom Živanšiju dao sjaj koji mu je nedostajao, a sve bez onog debelog izgleda koji lakovi i nadlakovi koji obećavaju gel izgled daju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni se svidja. Morace da padne backup. ;) Sta mislis da li bi mogli da ga testiramo na CND Vinilux lakovima? Bas me zanima da li bi dobri bili zajedno.

      Избриши
  2. Slazem se da je redak i stvarno brzo osusi lak. I meni se dopada sto nema onaj debeli izgled koji daju drugi gel nadlakov, slazem se sa Vedranom. E sad sto se trajnosti tice nisam sigurna. Mazala sam ga samo 2 puta. A moji nokti su jako mekani, tanki i jako fleksibilni i meni lak spadne sa noktiju jako brzo 1-2 dana. Ali to mi se desavalo i sa drugim nadlakovima. Treba mu jos testiranja da bih dala ocenu konacnu, ali mislim da je OK. MAda je moj trenutni drogerijski favorit DR.Rescue.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala Dr.Rescue. Nemam poverenja u Maybelline lakove a svakako mislim da je preskup za tako malu militrazu. Aura je vratila Jelly u prodaju tako da eto nama jos jedan sjajan tc. ;) Meni ovaj odgovara jer su moji nokti cvrsti kao kamen (mada to je druga krajnost).

      Избриши
    2. Oh Aura vratila Jelly? Padma u iskusenje da ga kupim i dam mu jos jednu sansu mada sam bila skroz nezadovoljna njime. Ali tada sam bila potpuni lakoholicarski noob. Kvalitet DRRescua prevazilazi Maybelline lakove. I ja ga kupujem na akcijama kad kosta oko 250-280 dinar. Znaci jeftinije od Essenca, a ne zgusnjava se kao Essence. Blizi je BTGN nego Gel nails top coat. Idem sad malo da komentarisem na deo sa Top Coatovima, da ne gusim ovu temu. :)

      Избриши
    3. Sa Jelly-jem treba znati kako. Svaki nadlak ima neku caku. :) Trenutno imam previse nadlakova tako da sumnjam da ce Dr. Rescue doci uskoro na red.

      Избриши
  3. I have this topper and use it often - that means I like it!

    ОдговориИзбриши
  4. Одговори
    1. Bas sam zadovoljna. Retko se nadje toper koji je i dobar i povoljan. ;)

      Избриши
  5. Koristila sam ga tek nekih dva-tri puta tako da nemam potpuno formirano mišljenje, jedino što nisam imala osećaj da je tako redak već osrednji. Slažem se da nije za nail art i to mu je po meni ogromna mana. Uglavnom, za te pare i ostale pogodnosti koje pruža mora biti odličan. :)

    ОдговориИзбриши
  6. meni je kod nadlaka najvažniji kriterij brzina sušenja, sjaj je tek bonus ;)
    baš me zanima koliko će kod nas koštati, mislim da će biti barem duplo nego tu :/

    ОдговориИзбриши
  7. Probala sam ga preko China Glaze That's Shore bright neonca, drži 4 dana na mestu, isto i sa holo lakovima, bar meni oni najkraće traju

    ОдговориИзбриши