25. 11. 2014.

Matching manicures - Dry Marble





Mislim da mi je ovo prvi put da koristim dry marble - tehniku  ukrašavanja noktiju imitiranjem izgleda mermera (bez korišćenja vode). Postoje dva načina na koji se ovo može izvesti - pravljenjem šara direktno na noktima ili na celofanu ili kesi. Prva opcija je dosta lakša i brža jer se lak nanosi direktno na nokte i šare se prave brzo na svežem laku dok ne počne da se suši. Jedina mana je to da se u tom slučaju lak sporije suši zbog debljine sloja. Zbog toga sam ja izabrala drugi malo komplikovaniji način. 
Prvo sam odabrala lakove u bojama koje se po meni slažu. Na parčetu celofana nanela sam lak tako što sam nanosila boju po boju u vidu pruga. Na kraju sam čačkalicom bez puno smisla šarala po laku. U jednom trenutku sam uspravila foliju i pustila da se lak malo sam razlije pa sam ga ponovo položila i još malo razvlačila i šarala čačkalicom. Na kraju sam dobila lepo prelivanje boja i ostavila sve da se lepo osuši preko noći.


Kada je lak potpuno suv može lepo da se odlepi sa celofana a da se motiv ne razvuče ili iskida. Tada znam da sam spremna za sledeći korak a to je seckanje laka u veličini mojih noktiju da bi se dobila nalepnica. 
Na nokte nisam mazala lak u boji jer nije bilo potrebe pošto su nalepnice prilično debele i neprovidne.  Prvo sam nanela bazu i odmah dok nije počela da se suši zalepila nalepnicu i fino je pritisnula. Višak laka sam uklonila četkicom umočenom u skidač laka i tako sve nokat po nokat. Na kraju sam opet  nanela pažljivo sloj brzosušećeg nadlaka i manikir je gotov. 
Koritila sam sledeće lakove: China Glaze White on white, Essence Splash!, Flormar Supershine 48, Flormar Supershine Miracle colors U02 i U08.




Na žalost zbog oblačnog vremena nisam uspela lepo da uslikam nokte da se jasno vide šare kao na gornjoj slici koju sam uslikala prethodni dan kad je bilo sunca. Bar se na njoj  može videti kako šara lepo izgleda.

Pogledajte i manikire ostalih devojaka:



Da li bi ste probale ovu tehniku i ako već jeste kakva su vaša iskustva?

PozZz

Marry

22 коментара :

  1. Koliko je ovo lepo *.* Deluje kao da si radila water marble, ja sam radila direktno na noktima ali mi se ovo tvoje bas svidja, definitivno cu morati da probam ovu tehniku.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Tanja! :) U pravu si. Bas izgleda kao da je pravi water marble. I ja sam se iznenadila. Probaj obavezno kad budes imala vremena.

      Избриши
  2. this manicure is fab..wow..please do a tutorial for us
    kisses

    ОдговориИзбриши
  3. Meri, pa ovo je magično. Sledeći put ću probati taj metod.

    ОдговориИзбриши
  4. Još uvek nisam sigurna da li gledam water ili dry marble! Savršeno ti je ispalo, stvarno svaka čast.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Danijela! :)
      Zaista izgleda kao water marble samo sto je ipak teze ovako uraditi jer ima mnogo vise posla.

      Избриши
  5. This is my favourite technique- your nails look gorgeous :)

    ОдговориИзбриши
  6. kako je ovo dobro! samo mi još uvek nije najjasnije kako si sekla

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :) Sekla sam kao i papir. Moze da se sece sa celofanom ili bez njega, Sve jedno je posto je debelo. ;)

      Избриши
  7. odlično, ovo zbilja izgleda poput water marble *.*

    ОдговориИзбриши