4. 12. 2014.

Skidači laka za nokte


Bitna stvar za sve nas ljubitelje lakova za nokte je dobar skidač. Možda će to nekome biti smešno ali pored nege noktiju koju sprovodimo skidač ima važnu ulogu. Ne mislim da on može imati neko blagotvorno dejstvo na nokte kako obećavaju pojedini proizvodjači već služi za odstranjivanje laka i to mu je po meni jedina uloga koju treba da vrši.
Koji skidači laka su dobri a koji nisu?
 Da li su bolji bezacetonski od acetonskih ili su ipak bolji uljani? Šta uopšte treba gledati kada se kupuje skidač i da li postoji neka razlika medju njima osim cene?
Meni je kod skidača najbitnije sledeće - da brzo i efikasno uklanja lak, ne suši nokte i zanoktice, ne ostavlja beli trag i nije lepljiv. 
Evo mojih utisaka o nekim koje sam ja isprobala poslednjih godinu dana:



Lilly skidač laka - postoji nekoliko vrsta a ja sam isprobala ovaj..... Ne bih znala da kažem čime sam se vodila kada sam ga birala. Sastoji se od rastvarača, alkohola, ricinusovog ulja i boje. Sasvim solidno uklanja lak i to je jedino što mi se dopada kod njega. Ostavlja bele tragove, isušuje kožu i nokte. Za jednokratnu upotrebu je sasvim solidan ali za duže korišćenje je potrebno ipak nešto manje agresivno. Pakovanje od 70 ml košta oko 100 rsd.




Uljani skidač laka za nokte (Hemigal) - ovo je definitivno najrasprostranjeniji skidač koji se može naći svuda. Košta oko 70 rsd za 65 ml. Sastoji se od acetona, vode, rastvarača, stabilizatora i ricinusovog ulja. Na ambalaži lepo piše da ne suši i ne beli nokte a ja se ne bih baš složila ni sa jednim. Odlično uklanja lak kao što proizvodjač obećava ali veoma suši nokte i kožu. Kao i Lili skidač dobar je za hitne slučajeve kada nema izbora ali za svakodnevnu upotrebu nikako. Ono što mi se ni malo ne dopada kod njega je jako loša ambalaža zbog koje treba biti na oprezu da se ne bi ispolivali još dok ga ne donesete kući. Na slici možete videti kako je pukao poklopac posle više upotreba.



China Glaze skidač laka bez acetona - morala sam isprobati CG skidač čim se pojavio u prodaji u Beo Cosmetics-u. Postoje acetonski i bezacetonski China Glaze skidači sa više mirisa i u različitim pakovanjima a ja sam zelela da probam sa mirisom zelene jabuke. Košta 280 rsd za 118 ml. Sastoji se od vode, više vrsta rastvarača, parfema i boje. 
Iskrena da budem jedino mi se dopada prijatan miris zelene jabuke koji ostaje na noktima. Skidač je slabije efikasnosti. Potrebno ga je više puta naneti na tufer jer brzo isparava kao i većina ovakvih bezacetonskih skidača. Ima oštar miris i pored prijatnog mirisa jabuke. Ne beli nokte i ne isušuje ih. Ne ostavlja lepljiv trag. 



Zoya nail polish remover - je acetonski skidač. Sastoji se od acetona, vode, glicerina, boje i parfema. Karakterističnog je aromatičnog mirisa. Mene podseća na reglisse (sladić) i posle duže upotrebe miris je počeo da mi smeta. Od svih skidača koje imam ima najkvalitetniju i najpraktičniju ambalažu. Ispod poklopca ima dozer na koji se pritisne tuferom i nema izvrtanja i prosipanja skidača. Slabije je učinkovitosti i brzo isparava pa je potrebno potrošiti više tufera i samog skidača da bi se lak skinuo. Cena mu je 749 rsd za 237 ml i može se kupiti u Ultrasun-u. *



Constance Caroll je acetonski skidač laka. Sastav mu je jednostavan kao i Zoya skidaču - čini ga svega nekoliko sastojaka - aceton, voda, glicerin i bitreks (gorka supstanca). I ovaj put važi zlatno pravilo da je manje više. Odlično skida lak, ne suši nokte, ne ostavlja beli trag, nije lepljiv i posle korišćenja nemam osećaj da odmah moram da operem ruke. Lagan je kao voda. U većini slučajeva (osim kada su u pitanju lakovi sa šljokicama) uspem da sa jednim tuferom skinem lak sa jedne ruke. Kupujem ga u Merkatoru po ceni od 170 rsd za 150 ml.

Ovo su samo od nekih skidača koje sam koristila. Došla sam do zaključka da meni najviše odgovaraju skidači na bazi acetona sa što manje sastojaka i toga ću se držati i ubuduće. 
Jedini uljani bezacetonski skidač koji mi se dopao je skidač u vidu tufera koji su natopljeni sa negujućim uljem i skidačem robne marke Rossmann drogerije Isana al pošto njega nisam kupila u Srbiji nema smisla pisati i o njemu. 

*Proizvod predstavljen u ovom tekstu dobila sam na iskrenu recenziju direktno od uvoznika Ultrasun doo. i to nije uticalo na moje mišljenje o njemu.

Imate li omiljeni skidač ili vam to nije bitno? 

PozZz

Marry

19 коментара :

  1. Анониман4. 12. 2014. 20:04:00

    I meni je CC odlican. :) Poslednji put nisam mogla da ga nadjem u Rodi u kupim zeleni Lilijev. Toliko razmuljava lak da to nije normalno. Ne secam se da je ranije to radio. Mada dobro rastvara lak.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To razmrljsvanje laka je karakteristicno za bezacetonske skidace. Ne znam uopste zasto oni postoje sem da se koriste za odstranjivanje laka na vestacima. Drago mi je sto se i tebi dopada CC. Zaista je odlican drogerijski skidac. :)

      Избриши
  2. Ja već duže vreme koristim Dahlia sa mirisom breskve, pokazao mi se kao najbolji od svih koje sam isprobala do sada.

    ОдговориИзбриши
  3. Vidiš isto kao i ti uvek imam malu gomilicu Constance Caroll skidača :) Koristim ga već tri godine i nemam nameru da ga menjam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jupi! :) Dobre stvari ne treba menjati al eto povremeno isprobamo i nesto drugo cisto iz radoznalosti.

      Избриши
  4. Dugo sam koristila Dahlia plavi i narandzasti, poslednji put se na akciji sam kupila Ebelin skidac laka bez acetona sa dozatorom za smesnih 150 dinara. Moram da priznam da sam ga vise uzela zbog pumpice :D ali nisam nezadovoljna. Treba ga koristiti vise kolicinski, ali ne isusuje i ne beli nokte sto mi je mnogo bitnije :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam odavno koristila njihove skidace. Ja nemam zivaca sa slabim skidacima jer maltene treba potrositi tufer za svaki nokat posebno a i ne isplati se jer se brzo trose. Odlicna je ta fora sa pumpicom! :)

      Избриши
  5. Iskustvo sa Lilijevim bezacetonskim skidačem nam je isto. Ono je zlo koliko isušuje.
    CC sam ranije koristila i svakako je jedan od najboljih skidača kod nas, ali ne volim njegov ogroman otvor. Na svu sreću mogu se kupiti dozeri sa pumpicama pa se aceton može sipati u njih. Samo zbog dozera, zbog presipanja svog omiljenog Daplex acetona, planiram da uzmem Zoya Remove +.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao ja nikako da kupim taj Daplexov aceton. Bas imam nameru da ga probam. Na sajmu mi je bilo cimanje da teglim i to. Valjda me put nanese do prvog Depil medic shop-a.

      Избриши
  6. Ovo je jedan koristan post, ja večito koristim Dahliu sa mirisom breskve, ok mi je, ali mi je nekako dosadio, ako se zadesim u Merkatoru kupujem taj CC.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obavezno probaj. Zaista je odlican a velike je i zapremine pa dugo traje. Ima ga i u Roda marketima. ;)

      Избриши
  7. Takođe koristim Constance Caroll. Uzimam samo njega već godinama, pa sam se navikla, ali kad god neka drugarica skida lak kod mene, prokomentariše kako je CC odličan, efikasniji od drugih :)

    ОдговориИзбриши
  8. uvek uzmem CC kad me mrzi da se cimam po daplex :D

    ОдговориИзбриши