17. 12. 2014.

Essie Style cartel


Tamno plavih lakova meni nikad dosta a još ako imaju jelly formulu moraju biti moji. To je jedan od razloga zašto sam kupila Essie Style cartel.
Pripada jesenjoj kolekciji Essie Dress to kilt za 2014 koja se sastoji od 6 lakova što se mene tiče prilično neutralnih tonova.


Ovo je tamno plavi lak čiste plave boje. Da nemam Barry M Indigo rekla bih da je ovo još jedna indigo nijansa ali ipak nije jer ni malo ne vuče na ljubičasto. Formula mu je jelly - gelasta i zbog toga su mu za potpunu pokrivenost potrebna  minimum dva sloja - prvi tanji i drugi deblji. Moja preporuka je da se ovakvi lakovi mažu u toku dana dok ima prirodne svetlosti da bi se ravnomernije nanosili. Suši se prosečnom brzinom i ima veoma visok sjaj. Nadlak mu nije neophodan mada ga ja uvek nanosim. 





Neko vreme sam oklevala sa kupovinom ovog laka jer sam bila ubedjena da mi ne treba jer imam China Glaze One track mind  koji je vrlo sličan i bila sam u pravu. Style cartel je u bočici za nijansu tamniji dok je One track mind nešto malo svetliji ali se na noktima suši za nijansu tamnije. Na noktima su 99,9% isti, razlika je vrlo mala. Evo i poredjenja - 


Razlike izmedju ova dva laka su sledeće: Essie ima jelly formulu, manje je pigmentovan i ima široku četkicu koja će nekima omogućiti lakše nanošenje dok China Glaze ima mnogo bolju formulu, brže se suši, ima tanju četkicu koja meni odgovara mada se mnogima ne dopada. Još se razlikuju i u ceni - Essie su duplo skuplji mada su trenutno na sniženju u DM-u i Liliju i mogu se kupiti po ceni od 759 rsd. 
Sve fotografije su snimljene pri prirodnom osvetljenju. Na svim fotografijama imam dva sloja laka i jedan sloj Poshe brzosušećeg nadlaka sem na poslednjoj na kojoj imam tri sloja Essie i dva sloja China Glaze -a bez nadlaka.

Imate li favorita iz ove Essie jesenje kolekcije?

PozZz

Marry


9 коментара :

  1. Uh sto ima krasnih boja ova kolekcija! Inace ne pratim kolekcije uopce, nego ovako kada vidim na blogovima! Divan je lak, besprijekorno ti stoji!

    ОдговориИзбриши
  2. Potpuno je u tvom fazonu i mnogo mi se dopada kako ti stoji.

    ОдговориИзбриши
  3. Na samom pocetku posta sam pomislila kako je vrlo slican CG One Track Mind lepotanu koji mi je na WL vec neko vreme, ali nikako da odem do Alexandra :(
    Ja obozavam Essie cetkice, dok CG cetkicama nisam bas odusevljena, ali navikla sam se vec, jer obozavam njihovu paletu boja <3 super sto si navela da OTM ima tako dobru formulu, mozda me natera vec ovih dana da konacno odem po njega <3
    Divno ti stoje ove tamno plave nijanse uz ten <3

    ОдговориИзбриши
  4. Prelep je lak! Ja bih sivi (treći po redu), jer mi je želja da imam dobar sivi lak, ali još uvek nisam spremna da izdvojim toliko novca :D

    ОдговориИзбриши
  5. Huh, divan je, prosto se zapitah zašto nemam nijednu sličnu nijansu :)

    ОдговориИзбриши
  6. Savrsena boja! :)
    Definitivno je treba imati u kolekciji. :)

    ОдговориИзбриши