10. 9. 2017.

Essence Cubanita Trend edition




Odavno me nije neka Essence ograničena kolekcija zainteresovala kao Cubanita. Prvi put kad sam je videla oduševila sam se dizajnom bočica lakova kao i bojama. Na žalost mislim da nam je ova kolekicja stigla prekasno i da će lakovi i sjajevi zbog toga pasti u drugi plan jer je već septembar i polako počinju da se nose jesenje boje. Naravno ovo nije slučaj kod mene jer ne delim boje po sezonama. 
Najpopularniji proizvod je definitivno veliki hajlajter kog sam i ja prvo kupila iz ove kolekcije. Kod nas medju drogerijskim brendovima se retko može naći topliji hajlajteri koji su i pristojne pigmentacije. Obično preovladjuju oni hladniji koji imaju srebrnu osnovu pa čak iako su na prvi pogled bež ili boje kože. Došla sam do zaključka da su verovatno zlatni pigmenti skuplji pa su zbog toga hajlajteri koji se mogu naći kod nas uglavnom roze i srebrni. Ja imam srednje taman ten, neutralnog tona ka toplijem i hladni hajlajteri nisu za mene, posebno ne leti. Imam ih nekoliko i retko ih koristim. 
Essence Cubanita Mi corazon hajlajter je šampanj boje. Srednje je pigmentacije. Fino je mleven i po malo se trusi. Lepezastom četkicom se sasvim pristojno nanosi (za dnevnu šminku)  ali ako želite malo jači efekat iak je potrebna i čvršća četkica. Sadrži 20 gr proizvoda za 519 rsd  što je prilična količina za proizvod ovog tipa. Miriše dosta jako na kokos iako se u pozadini može osetiti neka hemija. Obično se jaki parfemi stavljaju u proizvode kako bi zamaskirali neke druge mirise pa eto to je verovatno slučaj i ovde. Verujem da ga neće baš svi osetiti jer nemamo svi istančano čulo mirisa. Bez obzira na to miris je sasvim prijatan i dopada mi se. 
Ono što je mene najviše privuklo kod ovog proizvoda je njegovo poredjenje sa daleko skupljim planetarno popularnim hajlajterom The Balm Mary-Lou Manizer-om. I zaista na prvi pogled su dosta slični. Meri je nešto svetlija, drastično pigmentovanija i mislim da ova dva proizvoda ne mogu da se porede kvalitetom. U sastavu na prvom mestu kod Meri je pigment dok je kod Mi corazon talk. Meri je potrebno samo dodirnuti četkicom za jak efekat dok je ovaj potebno naneti više puta. Videćete na fotografijama u nastavku 

*naneti u više slojeva
*jedan sloj 
Do you hear la musica? je svetlo roze lak koje je na promo fotografijama dosta svetliji nego uživo i to me je malo razočaralo ali sam ga ipak kupila. Znate već da nisam fan roze boje ali eto privuklo me je ovo preslatko pakovanje i činjenica da nemam ništa slično u mojoj kolekiji. Zapremine je 11 ml i košta 269 rsd. Zbog oblika čepa i nešto kraće drške je malo nezgodniji za mazanje. Dobro je pigmentovan ali je prilično gust pa se zbog toga teško maže. Razredjivanje mu je neophodno jer nije samoravnajući i ukolilko se u dva poteza ne nanese ravnomerno ostaju brazde i ćelava mesta. 
Mazala sam ga u tri sloja i dodala jedan sloj Poshe brzosušećeg laka. Na noktima je malo tamniji nego u bočici posebno ako se ne stavi nadlak. Na prvoj fotografiji sam najrealnije uslikala nijansu.




P.S. Lak je odličan za pečatiranje.

*MoYou nails 400 & Beauty Big Bang chameleon holo flakes 03 & 04
Proizvod koji me je najviše oduševio iz ove kolekicje je tirkizna olovka za oči Buena vista,baby! Lagana, kremasta, pigmentovana i postojana - mislim da je ovo sasvim dovoljan opis. Na vodenoj liniji mi se odlično pokazala. Stajala mi je 7 sati i minimalno je izbledela. Ima 0,31g i košta 269 rsd. 


*jedan deblji sloj
Ovu kolekciju možete pronaći u DM drogerijama.

Nadam se da vam se dopao malo drugačiji post nego inače.

Da li ste već kupili nešto iz ove kolekcije ili planirate?

PozZz

Marry

4 коментара :

  1. Одговори
    1. Olovka je odlicna! Htedoh da kupim odmah i backup ali nisam htela da preterujem. Lak je odlican za pecatiranje pa mozda kupim jos neki u te svrhe. ;)

      Избриши
  2. Hajlajter i dalje nisam probala :'D a olovka je prelepa, nadam se da cu uspeti da je uzmem, i roza mi je privikla paznju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehehe. Bitno je da si ga kupila. ;) Ima vremena za isprobavanje. Olovka je super. Mozda cu i ja da kupim roze. ;)

      Избриши