16. 8. 2015.

Matching manicures - Blobbicure



Evo još jedne jednostavne teme uskladjenih manikira. Blobbicure je kovanica sastavljena od reči blob (kapljica) i manicure (manikir). Sam naziv kaže da je u pitanju manikir napravljen pomoću kapljica laka za nokte. 
Kao i kod svakog nail art-a potrebno je lepo uskladiti boje kako bi manikir bio što efektniji. Zato je dobro kombinovati kontraste boje koje se slažu. Lakovi treba da budu tečni ali ne vodeni, dobro pigmentovani i brzosušeći jer se manikir radi u jednom sloju. 
Za podlogu sam odabrala China Glaze VIII - savršenu tamno ljubičastu kremu dok sam za kapljice koristila neonce China Glaze Spring in my step (svetlo roze) i China Glaze Sun of a peach (kajsija). 
Prvo sam namazala jedan srednji sloj tamno ljubičastog laka i odmah sam na potpuno mokar lak nanosila kapljice roze i narandžastog laka bez nekog odredjenog redosleda. Sačekala sam da se lak blago prosuši a ruku nisam pomerala kako ne bi došlo do razlivanja laka. Zatim sam postupak ponovila na drugoj ruci.
Ovaj manikir radim prvi put i veoma sam zadovoljna kako je ispao. 





Iz nekog razloga moj fotoaparat nikako ne voli Sun of a peach i boja na svim fotografijama osim na poslednjoj koja je snimljena telefonom nije realna. 

Obavezno pogledajte i ostale manikire devojaka koje učestvuju ove nedelje - 


Da li vam se dopada moj blobbicure?

PozZz

Marry

23 коментара :

  1. manikura je prekrasna, slično sam i ja radila samo sa svjetlijim bojama laka :)

    ОдговориИзбриши
  2. Mnogo je lepo ispalo, aboje su fantastične. Kaži mi samo jesi li čekala da se podloga, tj. ljubičasti lak osuši, pa si udarala "tufnice"? Zbog efekta razlivanja "tufnica" čini mi se kao da si radila sve u polusuvoj fazi :) Čak je i meni ovo interesantno da probam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno! :* Baš mi je drago što ti se dopada. :) Uh, izgleda da u žurbi nisam napisala da se kapljice odmah nanose čim se namaže ljubičasti lak. Ne čeka se da se lak prosuši.

      Избриши
  3. Jednom sam ovo pokušala i nije baš ispalo skroz onako kako sam zamislila. E sad mi je malo lakše kad vidim na ovom 'matching manicures' tagu da ne većini drugih nije ispalo savršeno u prvom pokušaju. Baš si dobro složila boje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Ivona! :* Upravo sam ispisala kilometarsku poruku i uspela da je obrišem. :O :D Ovo je super zabavno i definitivno cu napraviti jos koji ovakav manikir samo sa drugim bojama. Meni se svidja sto se kruzici ne dodiruju jer zbog tamne podloge ovako vise dolaze do izrazaja.

      Избриши
  4. Divni nokti,odličan izbor boja i predivna zadnja slika !!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Vesna! <3 Poslednja fotka je nekim cudom tako dobro ispala. I ja sam odusevljena. :)

      Избриши
  5. Marry ti si ekspert za kombinovanje boja. Mislim da niko kao ti nema osecaj da ih uskladi. Svaki put se iznova odusevljavam <3
    Nikada ovo nisam probala, ali mi se dopada ideja... ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga! :* Drago mi je sto ti se dopada. Veoma se lako pravi pa probaj i ti obavezno. :)

      Избриши
  6. Prelepo izgleda, najlepsi manikir koji sam videla poslednjih dana. :D

    ОдговориИзбриши
  7. odlično, bit ću besramna pa ću reći da je tvoja manikura u ovom krugu definitivno najbolja <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao hvala ti puno! :*
      Kako sam juce bila ceo dan kao prebijena ovaj manikir je najbolja stvar koja mi se desila. ;)

      Избриши
  8. Zanimljiva kombinacija boja, baš je fino ispalo. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Baš mi se sviđa kako si izvela ovo. Em same kapljice izgledaju dobro em ovi svetliji lakovi podvlače i ističu boju baznog laka. Odličan izbor i još bolja izvedba.

    ОдговориИзбриши
  10. odlično ti je ispao! moraću da probam!

    ОдговориИзбриши
  11. Prelepo je :) ovaj neon je tako lep i ceka mene da ga kupim :D

    ОдговориИзбриши