16. 4. 2015.

Poshé top coat & Poshé polish reviver



Već izvesno vreme koristim Poshé topcoat brzosušeci nadlak i kako sam potrošila do sad od prilike jednu i po bočicu red je da malo pišem i o njemu.
Prvi put sam se susrela sa njim prošle godine uz pomoć jedne drage lakoholičarke koja ga je dobavila iz Amerike. Nisam imala originalnu bočicu pa nije bilo smisla da svoje krajnje utiske delim dok je nabavim i u originalnom pakovanju.
Nadlak je spakovan u kartonsku kutiju što mi se veoma dopada. Sadrži 14ml i ne sadrži štetne sastojke kao što su - toluen, formaldehid i dibutil ftalat (3free). 
Proizvodjač obećava super brzo sušenje - za jedan minut lak je suv na dodir i ja se u potpunosti slažem. Zaista je lak veoma brzo suv na dodir ali naravno treba sačekati malo da se svi slojevi u potpunosti osuše. 
Daje noktima visok sjaj i produžava trajanje laku. Ja bih mogla da ga poredim po kvalitetu sa Essence Better than gel nails top sealer-om koga na žalost kod nas odavno nema u prodaji. Sva sreća pa smo dobili odličnu zamenu. 


Veoma je važan način na koji se koristi nadlak.
Nadlak obično mažem posle par minuta mazanja laka u boji. Treba ga mazati mrvicu iznad luka laka u boji da ne bi došlo do povlačenja i gužvanja laka u korenu nokta. 
Sama drška ovog laka je prilično duga što je sa jedne strane dobro jer se sav lak može iskoristiti do kraja dok joj je mana to što se na njoj zadržva više proizvoda nego što je potrebno za mazanje jednog nokta. Da ne bi došlo do kapljanja i razlivanja laka potrebno je sa četkice skinuti višak pre mazanja. Ovo pravilo naravno važi samo dok je lak nov i ne dodjete do skoro polovine bočice. U koliko ipak namažete deblji sloj laka on će se svakako osušiti ali će se stvoriti mehurići u laku koji ne izgledaju baš lepo. 
Na četkici uvek treba da bude laka bar za jednu polovinu nokta. Ne treba je previše naslanjati na baznu boju kako se ne bi lak rastopio i stvorila ćelava mesta ili brazde. 
Još jedna karakteristika brzosušecih lakova je to da brže i isparavaju što je logično jer se brzo suše pa ih treba brže i mazati. 
Evo kako izgleda Poše namazan u jednom sloju preko China Glaze Flying dragon koji ima mat završnicu. 


Retko koji nadlak stignem da potrošim do poslednje trećine a da se prilično ne zgusne. Danas to nije neki problem jer dosta proizvodjača ima u svojoj ponudi i razredjivač laka za nokte. Znam da mnogi ne znaju da tako nešto postoji pa lakove razredjuju acetonom ili nekim drugim skidačem laka za nokte što je potpuno pogrešno. Priznajem, nekada sam i ja to radila i upropastila ko zna koliko lakova jer lak uspe da se razredi ali mu se potpuno promeni i strukrura. 
Kako je moj Poše polako počeo da se zgušnjava želela sam da isprobam i Poshe nail polish reviver - razredjivač laka. Za razliku od pristupačnijih razredjivača Poshe ne sadrži sledeće štetne sastojke - formalin, toluen i dibutil ftalat (3free) i samim tim nema jak miris što mu je dodatni plus.


Razredjivač je pakovan u praktičnu plastičnu ambalažu i vrlo je zgodan za doziranje (poput pakovanja kapi za nos samo u nekoliko puta većoj bočici). 
Koliko će te kapi dodati da bi ste razredili proizvod koji želite sve zavisi od toga koliko je ispario. Na razredjivaču piše da se za početak nakapaju tri kapi pa u koliko je potrebno dodati još nekoliko. Ja sam dodavala u startu po pet kapi i to mi u glavnom nije bilo dovoljno jer su mi lakovi koje sam htela da razredim bili prilično zgusnuti. Mislim da je desetak kapi u proseku bilo sasvim dovoljno da se razrede Poshe nadlak kao i Essence studio nails Better than gel nails top sealer a nešto manje za bazu Aura the strong hardner top coat. 
Pakovanje ovog razredjivača je veliko i mislim da će mi dugo trajati. Košta 570 rsd / 59 ml dok je cena za Poshe top coat 490 rsd /14 ml.
Oba proizovda se mogu kupiti na prodajnim mestima Alexandar cosmetics a spisak distributera širom Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije možete pogledati OVDE

*Poshe top coat sam dobila na poklon direktno od uvoznika Alexandar cosmetics i to nije uticalo na moje mišljenje o njemu.

Da li ste koristili Poshe proizvode do sad i koji su vaši utisci? 
PozZz

Marry

23 коментара :

  1. Анониман16. 4. 2015. 14:06:00

    Korisitim isti ovaj top coat i bas sam zadovoljna, jedino mi je bocica postala svetlo roze, tj.povukao je boju lakova...kako se tebi to nije desilo? :D koji je trik? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jel sacekas malo pre nego sto namazes nadlak? Ja obicno sacekam par minuta da lak krene da se susi pa tek onda mazem nadlak.

      Избриши
    2. Анониман16. 4. 2015. 17:29:00

      Pa ja sve ne cekam, mislila sam da je najbolji efekat kad se top coat nanese ubrzo :D
      Jel tebi i kad sacekas ipak traje lak? :)
      Moracu da probam. :)

      Избриши
    3. Naravno. :) Bolje je da sacekas bar 2-3 minuta kako ne bi lak svukla cetkicom sa vrhova noktiju. Bas zato ti se lak i obojio u roze.
      Uvek je bolje sacekati da lak pocne sam da se susi pa tek onda namazati nadlak kako bi se lepo svi slojevi laka osusili i lak duze trajao. Mozes lak namazati i za 5 minuta sa nadlakom i izaci iz kuce ali ce ti manikir sigurno trajati i znatno krace. Bar je takvo moje iskustvo. ;)

      Избриши
    4. Анониман17. 4. 2015. 08:22:00

      Hvala ti na savetu, moram odmah sl.put da isprobam! :)
      nije mi smetalo sto se bocica obojila u roze, dok nisam kupila beli lak. :D haha

      Избриши
  2. Bas sam cekala ovakvu recenziju i imam nekoliko pitanja. U odnosu na Essence BTGN da li Poshe susi brze ili je brzina susenja ista? Da li Poshe produzava trajanje laka na noktima vise u odnosu na BTGN? Ili je mozda u pitanju ista duzina? A kakav je Posch u pdnosu na Aura jelly? Mislim da se Aura susi sporije, ali sta je sa trajnoscu? Da li je Poshe slican ili isti po susenju i trajanju u odnosu na Seche Vite?
    Inace zbog tvoje recenzije sam kupila Aura jelly. Nije los ali susenje traj nesto duze. Nakon Aure BTGN mi je bio bolji i cini mi se da mi malo duze traje lak nego sa Aurom. (Ali ja sam ekstrem kome se svaki lak brzo skida tako da je 3 dana isti lak uspeh za mene. Sa BTGN traje mi 3 dana, a sa Aurom ipak moram menjati drugog dana manikir.) Seche mi je odusevio susenjem i traje mi 3 dana, ali toluen mi malo smeta. Dvoumim se da li da uzmem Posh ili da mucim mamu da mi juri u inostranstvu BTGN.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao sto sam vec napisala Poše i BTGN TS su meni jako slični - skoro isti i po kvalitetu i po bryini sušenja. Nekada je prva verzija TS-a bila dosta kvalitetnija od ove poslednje High gloss. Ljudi obično ne vole promene ali ja od kada imam Poše u glavnom se najviše hvatam za njega iako imam još TS-a i par drugih nadlakova. Suši se brže od Jelly-ja. Meni Jelly nije ništa manje kvalitetan ali eto samo se za nijansu sporije suši. Seche se najbrže susi od svih njih ali je sto se kvaliteta tiče na poslednjem mestu.

      Избриши
  3. Ja polako ali sigurno trošim OPI razređivač pa će mi Poshe biti sledeći na listi. Odnos cene i količine je neodoljiv. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehe. Meni je Poshe neuporedivo bolji od Daplex-a. Opi jos nisam probala pa ih ne mogu porediti, U svakom slucaju ga mozes probati pre nego sto se odlucis za kupovinu. ;)

      Избриши
  4. Poshe top coat nisam probala, ali razređivač imam i dobar mi je, ne menjam ga. :D

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман16. 4. 2015. 22:19:00

    Imam oba proizvoda.Nije los top coat,mada sam ocekivala "nesto" vise;brzo se susi,ali mi se brzo pojave beli vrhovi na noktima iako zatvorim ivice.Iako imam 2 komada,ipak sam se vratila GR quick dry laku,duze mi traje manikir.Pozdrav i svako dobro zelim,Jasna :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izgleda da su nam iskustva potpuno razlicita. Meni se recimo GR QD uopste ne dopada. Kupila sam ga skoro i testirala na Opi i CG lakovima. Brzo se trosi i jako jako brzo se izlizu vrhovi. Cetkica strasno kupi boju i razmrljava lak. Jedina prednost mu je brzo susenje i niska cena.
      Pozdrav i tebi! :)

      Избриши
  6. Toliko sam cekala da neko napise recenziju ovog TC-a, i drago mi je da si to upravo ti ucinila. Svaka cast na detaljnom objasnjenju, verujem da ce saveti mnogima biti od koristi.
    Bas sam zelela da probam Poshe, ali svaki put kada odem u Alexandar ponovo kupim Seche Vite, nekako sam se toliko navikla na njega da ne mogu da mu nadjem zamenu. Nervira me uzasan sastav, miris i jos po nesto, ali nista ne susi lak i ne pruza onaj divan sjaj kao sto to on radi, ap mu sve nedostatke oprastam u nadi da cu nekada naci adekvatnu zamenu koja ce mi odgovarati po svim stavkama. Ono sto mene zanima je kakav je Poshe u poredjenju sa SV, sto se tice sjaja? Ako je isti, odmah sutra idem po njega ;)
    Hvala za preporuku za razredjivac laka, prvom prilikom ga kupujem <3 :***

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! :*
      Znas da ga odavno imam i koristim. Nisam htela ranije da pisem o njemu dok nisam dosla skoro pred kraj bocice i dobro ga istestirala.
      Seche je sto se susenja tice neprikosnoven. Na zalost meni se nije pokazao kao postojan. Mnogo brzo mi se izlize sa vrhova. Meni Poshe ima bas lep sjaj. Cetkica ne ostavlja tragove sto je vrlo bitno. Nisam ih poredila ali mogu za koji dan pa da ti javim. ;) Ne znam da li znas da postoji i mala bocica Poshe-a pa mozes uvek isprobati. :)

      Избриши
    2. Da, znam da ga imas, a tvoje misljenje me bas zanimalo ;)
      Nisam znala da ima manja bocica, hvala za info ;)
      Mozda bi mogla i post da uradis sa poredjenjem ova dva TC, mislim da bi mnogima koje ga merkaju znacilo, a verujem da bi ti to odradila onako temeljno :***

      Избриши
  7. Do sada sam koristila Seche Vite i kunem se u njega, mada bih mogla malo i da promenim... Divno si sve objasnila... Inače, TC koristim sa mamom, pa ne stigne da nam se zgusne :D :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uuuuu bravo! :) Hvala ti puno! :)
      Moja mama odavno ne maze nokte i ne mogu da je ubedim da ponovo pocne. :( Probajte Poshe kad potrosite Seche. Mislim da ce vam se dopasti.

      Избриши
  8. Odlična recenzija i baš mi je drago što si stavila oba proizvoda zajedno. Za sada mi Poshe ne treba, koristim u poslednje vreme Eveline X-treme gel look TC...ali bih mogla da uzmem ovaj razreživač, za neke druge lakove koje bih da povratim. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno! :) Razredjivac je odlican i neces pogresiti ako ga kupis. ;) Kakav je taj Eveline? Jel se brzo susi?

      Избриши
  9. Merkam ga već neko vreme kod mene u Alexandru, ali je skuplji nego što si ti navela, hmm :/
    Još uvek nisam koristila razređivače, mada bi se jedan Seche iz fioke tome jako obradovao. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas cu probati da razredim Seche pa javljam da li sam uspela jer ne sadrže iste komponente. ;)
      Cenu za nadlak sam prepisala sa njihovog sajta a kod mene u Beocosmetics-u su cene iste kao na sajtu. Moguće je da se kod vas cene ipak razlikuju.

      Избриши
    2. Zanima me da li si uspela da razredis Seche sa Poshe razredjivacem? Pozdrav

      Избриши