14. 10. 2014.

24.Sajam kozmetike - "Dodir Pariza" 2014


Prošli vikend je održan XXIV. Sajam kozmetike Dodir Pariza u Beogradu. Poslednjih par godina znam da propustim prolećni Sajam kozmetike ali na jesenji obavezno idem. Ove godine sam išla sa mojim dragim ljubiteljkama lakova za nokte i dragim blogerkama - Ivonom, Tijanom, Jelenom i Cajom. Obično na sajmu sretnem još dosta poznatih lica ali ovaj put to nije bilo slučaj. Možda zato što je većina nas išla zajedno.
Na mapi sajma označile smo štandove koji nas zanimaju i krenule u pohod.
Na OPI štandu se već tradicionalno u korpicama mogu naći lakovi za 500 rsd iz ranijih ograničenih kolekcija. Uvek se može naći po nešto za svakoga a ja sam ovaj put iskopala must have OPI Black cherry chutney koji se u korpici našao samo zato što je umrljana bočica.


OPI nas je obradovao i ovogodišnjim jesenjim kolekcijama - Peanuts, Gwen Stefani Holiday i dugo očekivanom Nordic. 








Blizu OPI štanda bio je Cuccio štand - američki brend na italijanski način čiji je glavni uvoznik za Srbiju Aluna. Meni je posebno zapao za oko štand sa lakovima iako je ovaj brend čuven u svetu po svojim odličnim proizvodima za negu tela, ruku i stopala. Cena lakova je bila 780 rsd a imali su i akciju da se na tri kupljena laka dobije četvrti gratis. Nadam se da ću nekad biti u prilici i da ih isprobam.



Odmah pored je bio i štand Jessica proizvoda za negu lepote (Aluna iz Novog Sada). Jessica ima i svoju liniju dekorativnih proizvoda za lice što me je baš iznenadilo. Ipak, moj pogled se zadržao na lakovima za nokte koji su ovaj put bili vrlo povoljni i koštali su oko 600 rsd.


Morgan Taylor je brend koji se pojavio relativno skoro u Beogradu. Ovo je još jedna fenomenalna američka marka lakova za nokte visokog kvaliteta i odličnog dizajna. Davali su popust od 20 % na Sajmu tako da je jedan lak koštao oko 690 rsd dok im je redovna cena 864 rsd. Na žalost nisu nam stigle sve najavljene kolekcije pa smo ostale uskraćene za neke lakove po povoljnijim cenama.



Stigle smo i do Ultrasun koji je glavni uvoznik Zoya lakova za Srbiju. I oni su davali 10% popusta na sve tako da su obični lakovi koštali oko 606 rsd dok su tekturni bili oko 756 rsd. Zoja lakovi su mi jedni od omiljenih i ovaj put se njih par našlo i u mojoj korpi.



 Jedan od brendova koji nam se našao na spisku za kupovinu je i Alessandro čiji se proizvodi mogu naći u po nekom Liliju i u Merkatorovim parfimerijama Beautique . Mene je posebno zanimala ograničena kolekcija Alessandro Heavy metal fenomenalnih multihrom topera kojih nema u slobodnoj prodaji. Oni su takodje imali sajamski popust od 20% pa je jedan lak iz ove serije koštao 650 rsd. Takodje su u ponudi imali mini lakove iz zimske kolekcije za 2014 god. po ceni od 300 rsd.



Poslednji ali svakako ništa manje bitan prodajni prostor koji smo obišli je ogromam izložbeni prostor Alexandar cosmetics-a. Stigle su nam nove kolekcije China Glaze lakova za nokte - Apocalypse of colour, Celebrate courage, All aboard kao i novogodišnja Twinkle kolekcija za 2014. Pored China glaze lakova tu su u ponudi još bili i IBD i Seche lakovi kao i sjajni Poshe proizvodi. Meni se kao velikom ljubitelju China Glaze lakova jedino nije dopalo što nisam imala nikakav pristup lakovima jer nisam mogla sama da ih uzimam sa police. Razumem da je to jedna od mera protiv sprečavanja kradja i to poštujem. Zato su nam uvek na raspolaganju lokalni distributeri poput mog najdražeg Beo cosmetics-a.







Ovom prilikom želim da se zahvalim dragoj gospodji Leli Lažičić Kapidžič koja stoji ispred Alexandar cosmetics-a na pozivu da prisustvujem Sajmu kozmetike. Hvala puno od srca na pozivnicama!
Na kraju red je i da pokažem šta sam ja kupila. Fotografiju je napravila Jelena.



Da li ste bili na Sajmu kozmetike i kakvi su vaši utisci?

PozZz

Marry

14 коментара :

  1. Ma videla si i mene, samo u masi pa se nismo uspele pozdraviti :)

    ОдговориИзбриши
  2. Bilo je baš dobro, a ulov ti je odličan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se. ;) I tvoj ulov je fenomenalan. :)
      Videle smo najbitnije a druzenje je bilo super kao i obicno.

      Избриши
  3. Baš lepo izgledaju noviteti na Jeleninoj grupnoj fotkici.
    Nisam ni ja stigla da se približim Aluni i Cuccio štandu, nekako je rizično bilo ubacivati još brendova :D ali sam uzela jednog Heavy Metalca i to je moj prvi Alessandro lak.

    Meni je ovaj sajam bio poseban doživljaj. Ranije sam uvek išla sama ili sa osobama drukčijih interesovanja, što ne može da se poredi. Tebi posebno hvala :*

    ОдговориИзбриши
  4. Nema na cemu Sofi! :*
    I ja sam prvi put isla ovako u grupi. Obicno sam isla sama pa sam sretala ostale devojke. I meni je bilo jako lepo sa vama. <3
    Ovo je bio pun pogodak jer smo zajedno uspele da pronadjemo sve sto nas je zanimalo a sto bi mozda propustile da smo isle pojedinacno.

    ОдговориИзбриши
  5. OMG, a lot of amazing, exquisite beauties- I love all of them :)
    By the way, you have bought wonderful polishes, I cant wait to see them on your nails :)

    ОдговориИзбриши
  6. Do poslednjeg momenta sam mislila da cu stici ali nazalost nisam uspela da se iskombinujem :/ Ti si kupila predivne lakice, moj favorit je Alessandro :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Steta! Bas je bilo super na sajmu. :) Hvala puno! Na slici se ni upola ne vidi koliko je lep. ;)

      Избриши
  7. Divni noviteti :) Lepo je bilo i nadam se ponavljanju na proleće. Naravno kafe u međuvremenu :D

    ОдговориИзбриши