18. 2. 2016.

Poredjenje (brzosušećih) lakova II



U prethodnom tekstu pisala sam o načinu na koji ja mažem nokte kao i o mojim utiscima o  nekim brzosušećim lakovima drogerijskog ranga koje sam koristila ili još uvek koristim. U nastavku možete pročitati moje utiske pretežno o salonskim brzosušećim i sporosušećim nadlakovima.


5. Poshe top coat je veoma popularan nadlak svetske blogosfere. Priznajem da mi se u početku nije dopao jer mi je stvarao mehuriće u laku a to je samo zato štoga nisam pravilno koristila. Potrebno je pre mazanja skinuti višak laka sa četkice jer se dosta na njoj zadržava zato što je dugačka. Veoma brzo se suši i ima visok sjaj. Produžava trajnost laku. Ne ostavlja tragove pri mazanju. Ja sam moj primerak razredila tek kad je u njemu ostala jedna trećina. Jedina mana mu je to sto se ne može kupiti svuda već samo u radnjama - distributerima Aleksandar cosmetics-a. Košta 540 rsd za 14 ml i u sastavu nema formaldehid, toluen i dibutil ftalat (3 free). Ovo je trenutno moj omiljeni nadlak i trošim treću bočicu po redu. Posebno mi se dopada što je nail art friendly - ne razmrljava manikir. Od svih nadlakova je najekonomičniji jer ga je moguće potrošiti do poslednje kapi zbog veoma duge četkice.


6. Seche Vite dry fast top coat - je definitivno najpopularniji brzosušeći nadlak širom sveta. Kupuje se na istim mestima kao i Poshe i košta 649 rsd za 14 ml. U sastavu ima i toluen koji mu daje vrlo neprijatan miris poput boje za farbanje. Definitivno se najbrže suši od svih nadlakova koje sam ja probala pa me zato i ne čudi njegova popularnost. Baš zbog toga se brzo i zgušnjava pa ga treba pametno koristiti. Na pola bočice postaje veoma gust i razredjivanje je neophodno. Moj primerak sam veoma uspešno razredila Daplex razredjivačem iz Depil medic shopa a kasnije i sa Poshe razredjivačem. Ima veoma visok sjaj. Na žalost  meni ne produzava trajanje manikiru pa ga neću više kupovati iako bih mu oprostila oštar miris.


7. Opi RapiDry top coat - brzosušeća zaštita za nokte. Nisam ga mnogo koristila jer imam mini verziju ovog laka. Ne suši se toliko brzo kao ostali ali sam bila vrlo iznenadjena njegovom postojanošću. Manikir sam na odmoru nosila čak 8 dana (Dance Legend Cosmic rainbow) a lak se bio minimalno izlizao na krajevima. Kada budem u mogućnosti kupicu standardnu bočicu. Dosta je skuplji od ostalih i kosta oko 1600 rsd za 15 ml. Možete ga pronaći u bolje snabdevenim apotekama i Sephora parfimerijama.


8. Eveline X-treme gel effect top coat -
Kao što mu i sam naziv kaže ovo nije brzosušeći nadlak. Proizvodjač obećava ekstreman izgled geliranih noktiju i tri puta dužu postojanost laka. Ja sam ga testirala na potpuno suvom laku (tako stoji u uputstvu) i na žalost napravio mi je mehuriće baš svaki put. Nisam primetila da daje visok sjaj poput gela kao što to radi većina nadlakova o kojima sam pisala. Ne bih ga preporučila osobama koje žure jer se veoma sporo suši. Potrebno mu je bar pola sata sušenja preko potpuno suvog laka. Ono što mi se kod njega dopalo je to što zaista produžava trajanje manikira (ukoliko ga koristite kao i ja preko potpuno suvog manikira i dobrog brzosušećeg nadlaka) . Košta oko 300 rsd i možete ga pronaći u bolje snabdevenim drogerijama i manjim parfimerijama.


9. Zoya Armor topcoat - bi bio savršen nadlak da je brzosušeći. Fleksibilan je i produžava trajnost laku a to je ono što i tražim od dobrog nadlaka. Na žalost, suši se kao i svaki drugi lak pa posle sloja baze i dva sloja laka ko bi čekao i četvrti sloj da se osuši. Zato je moja preporuka da se maže sutradan ili par sati posle mazanja noktiju. I sam proizvodjač preporučuje nanošenje preko suvog manikira kako bi se osvežio i kako bi mu se produžila postojanost. Možete ga pronaći u Ultrasun-u. Trenutno je na sniženju i košta 782 rsd za 15ml.

Za kraj bih samo napomenula da bez obzira na sve trajnost laka ipak zavisi i od kvaliteta njega samog kao i od baznog laka. Ovde ću se zaustaviti ali ću nekom drugom prilikom pisti o postojanosti lakova u zavisnosti od završnice, formule itd.

Da li ste koristili neke od ovih lakova i kakvi su vaši utisci? Imate li neku preporuku za mene? 

PozZz

Marry

26 коментара :

  1. Ja sam pre neki dan baš kupila treću bočicu Evelina, zaista je individualno, meni ne pravi balončiće i suši se pristojno brzo, mada sam čula više utisaka kao što je tvoj :o Ne znam u čemu je caka. Imam želju da isprobam ovaj Poshe, baš ću kupiti pri sledećoj poseti Alexandru :) Odlično poređenje, oba dela :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je susenje za 5-10 min pristojno brzo. :) Sve preko toga bas i nije. Jesi li koristila Seche? On se bukvalno za sekund susi. Poshe je bukvalno za minut suv tako da je za mene definitivno najbolji nadlak po toj ceni na trzistu. Nisam jos probala Essie jer mi je skup al verovatno ce i on doci na red uskoro. ;) Hvala puno! :)

      Избриши
    2. Nisam isprobala Seche, ali Poshe ću sigurno isprobati :)

      Избриши
    3. Probaj obavezno. Videces koliko je ogomna razluka u svemu. :)

      Избриши
  2. Nisam probala ni jedan od ovih, mada Eveline me je baš zaintrigirao upravo zbog ekstremno podeljenih mišljenja, ali ne bih se oslanjala na svoju sreću. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa kakva si ti lakoholicarka?! :D Salim se malo. Moja preporuka ti je da preskocis Eveline i kupis odmah Poshe. Vece je zapremine tako da dodje malo skuplji ali je neuporedivo bolji. Mnogo brze se susi od Jelly-ja i odlican je za nail art. ;)

      Избриши
  3. Ja sam bas htela da probam od Eveline-a, ali sada cu malo razmisliti :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ja za sada koristim essence btgn, i njegovog srebrnog nasljednika, zadovoljna sam, ali voljela bi malo i eksperimentirati iako kazu da ne popravljas sto nije pokvareno hehehe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nista ja tu ne bi dirala. :D Ne menjaj kad imas pravu stvar. ;) Kazu da je Essie Gel setter dosta slican BTGN TS-u. Ja cu se drzati Poshe-a. :)

      Избриши
  5. Potrošila nekoliko bočica Seche-a, a sada sam prešla na Poshe i oduševljena sam. Mislila sam da neću menjati Seche, ali miris i to što se brzo zgusne me je nateralo na promenu. Sa Poshe-om mi se brže osuši lak i duže mi traje manikir, preživljavam nekako što nemam taj gel efekat ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Amin sestro! :D Meni je efekat koji Poshe daje skroz ok. Bas sam danas razredjivala koleginicin Seche koji se skroz zgusnuo na pola bocice.

      Избриши
  6. probala poshe pred par godina i nisam se baš usrećila s njim, a kod seche mi je to zgušnjavanje ostalo u sjećanju... neka meni essence toppera, najbolji su mi i lako dostupni :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se. Dobre stvari ne treba menjati. Blago tebi sto ti je dostupan. ;)

      Избриши
  7. Meni je baš smetalo to što se Seche brzo zgusne, tako da mi i dalje stoji pola bočice i ne koristim ga. A Poshe nikako da probam. Odličan je post, a ja se radujem i najavljenom. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To se bukvalno svima desava sa Seche-om. :( Zato sto se ultra brzo susi. ;) Ja sam ga razredjivala sa Poshe razredjivacem i ok je. Poshe tc je odlican. Bice u buducnosti jos ovakvih tekstova. Drago mi je sto ti se dopada jer bas retko pisem o ovakve postove. Hvala puno! :*

      Избриши
  8. Odlican post. Nekako mi se iz cele grupe najvise dopada Posh (koga u skopskom Alexandar-u nema, ali mozze da se poruci :)

    ОдговориИзбриши
  9. samo sam seš probala od ovih sa liste, i zgušnjavanje me je izluđivalo. imam još jednu bočicu a ne daj bože (ako ostanem bez zaliha ts), ali se nadam da mi neće trebati. poshe nisam probala, ali bih mu dala šansu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. J ja se nada da ti nece trebati jer znam koliko ga volis. ;) Meni je Poshe ipak bolji od TS-a. Nekako sam bas navikla na njega.

      Избриши
  10. Da napišem i mišljenje za ove TC-ove:

    - Seche Vite dry fast top coat: jako često mi je povlačio lak, kako god nalakirala TC, više je bilo manikura sa povučenim lakom nego normalnih, to bi onda izgledalo kao da mi je manikura stara 6+dana; po pitanju sušenja sušio mi se brzo, ali ništa brže od Essence BTGN TC, nema šanse da ga kupujem ponovno baš zbog povlačenja

    - OPI TC sam probala, ali ne ovaj, nego mislim da je bio klasičan, i katastrofalan je, ne suši lak kako spada uopće, čak mi je bio lošiji nego GR TC; otisci bi se vidjeli na laku i nakon par sati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jos nisam cula da neko hvali neki OPI nadlak. Vecini se ne dopada ni ovaj sto je meni ok. Meni se Seche ipak susio brze od TS-a. :)

      Избриши
  11. Nikako da probam Poshe, a mogla bih. Čim potrošim neki od ovih dvadesetah nadlakova koje već imam. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dvadesetak??? :O Hehehe Moras ga probati. Mislim da ce ti se dopasti. ;)

      Избриши
  12. Seche Vite susi super brzo. Ne zelim da ga koristim zbog toluena, bas mi smeta smrad.
    Posche zelim da probam zbog tvojih recenzija. SUper si napisala da treba skinuti visak jer je cetkica duga i onda se stvaraju baloncic. Ovo je odlican savet.
    Pitam se da li je i meni to pravilo problem sa Sally Hansen Instan Dry jer je cetkica tanka i duga, ili su samo bile velike vrucine letos?
    Inace Sally Hansen Instant dry (crvena bocica) moze se kupiti u Slovackoj, Ceskoj, Austriji i kosta oko 5 eura za 13,3 ml. Susi lak brzo, skoro kao Seche. Dopada mi se sto nekako ucvrsti lak i nokat i tako produzava trajnost. Mana je sto sam imala puno mehurica, moguce da sam nanosila vise nadlaka nego sto treba ili je samo bilo jako vruce letos. Ah da negde sam procitala i drzala sam ga 30 minuta pre lakiranja u frizideru i onda nije bilo mehurica. Sve u svemu kad budem u mogucnosti potrazicu i njega ponovo, da konacno zakljucim da li vredi. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Velika toplota zaista utice na mazanje noktiju. Vrlo je moguce da su ti se zbog toga stvarali mehurici. Debeli slojevi laka u vecini slucajeva garantovano prave mehurice bez obzira na to sto je lak brzosuseci.
      SH je ovde preskup. :( Hvala puno!

      Избриши