4. 2. 2016.

Favoriti i promašaji u 2015 godini



Polako ali sigurno napunih ja tri godine blogovanja pre nekih desetak dana (ko broji :D). Kada se osvrnem na početak blogovanja vidim drastičnu razliku i shvatam koliko sam napredovala. Blog se vremenom po malo menjao ali je i dalje karakterističan i nosi moj lični pečat. 
Želim ovom prilikom da se zahvalim svim mojim vernim pratiocima i svim čitaocima (kojih u poslednje vreme prema statistici ima najviše iz Srbije, Rusije, Hrvatske i SAD). 
Thank You! Спасибо! Hvala Vam svima! <3 
Vaše mišljenje mi je važno i volim da čitam vaše komentare. Slobodno mi pišite jer ostavljanje komentara nije rezervsano samo za blogere (ovo kažem zato što sam čula da devojke tako misle). 

Pošto nemam običaj da pišem poseban post o promašajima i favoritima mislim da je vreme da to malo promenim. Ovaj put ću malo pisati koji su me to proizvodi oduševili, koji razočarali a prema kojima sam ostala ravnodušna prethodne godine.

Najveće razočarenje 2015. godine je za mene definitivno bilo povlačenje jednog od mojih omiljenih nadlakova - Aura Jelly top coat. Razumela bih da nam je Aura ponudila sličan proizvod ili bar prepakovala isti i dala mu drugi naziv kao što mnogi brendovi rade ali nije. Jednostavno su izbacili brzosušeći nadlak i ponudili nam dva sporosušeća?! Odličan potez za Auru! Ja nemam želju da probam ni jedan a vi? 
Lakovi koji su me razočarali su mahom bili Essence lakovi. Prvo mesto je zauzeo lak is ograničene serije Hidden stories - Mauvellous Fairy. Nisam pisala o njemu jer zaista to ne zaslužuje. Mazala sam ga u čak 4 sloja koji su se sušili jako dugo a lak mi se iskrzao veoma brzo. 
Drugi lak ovog brenda je kobaltno plavi Electriiiiic. Za njega važi ista priča kao i za prethodni  s tim što da bi se ovaj lak osušio potreban mu je nadlak Essence the gel nail polish Top coat jer sa ostalim brzosušećim lakovima ne saradjuje. E sad dolazimo do trećeg Essence razočarenja  a to je upravo taj nadlak. O njemu ću pisati uskoro u okviru grupne recenzije brzosušećih lakova. 
Golden Rose Quick dry top coat je još jedan brzosušeći nadak koji je medju mojim promašenim investicijama prethodne godine. Obećava brzo sušenje laka i to je jedino za šta je dobar. I o njemu ću pisati uskoro.


Lak koji me je oborio s' nogu je pastelno plavi China Glaze Dashboard dreamer. Iako sam ga kupila na jesen nosila sam ga više puta. Preporučujem ga svim ljubiteljkama plavih lakova jer je zaista unikatan i vredi ga imati.


Medju favoritima se našao i jedan kreč beli lak Essence Wild white ways . Ako tražite dobro pigmntovan beli lak koji se sasvim solidno maže (znamo da su krečasti lakovi noćna mora za mazanje) imate moju preporuku.


Omiljeni brzosušeći nadlak koji se može naći u našim radnjama mi je bio i još uvek je Poshé topcoat
Lako se maže, veoma brzo suši, daje visok sjaj, produžava trajnost manikiru, ne zgušnjava se brzo i može se iskoristiti do kraja. To je nadlak koji zadovoljava sve moje kriterijume. 

Moram da priznam da nisam bas vredna kada je nega noktiju u pitanju. Posednji proizvod koji sam kupila je Alverde krema za nokte i zanoktice. Ostavila me je potpuno ravnodušnom. Ne mogu da kažem da sam videla njene pozitivne efekte iako sam je često koristila pogotovo na zanokticama. Stoji mi u tašni i koristim je kad sam van kuće. Dopada mi se njen miris breskve (hm, miriše na breskvu a od kajsije je) i trenutan efekat koji daje pa ću je sigurno iskoristiti do kraja.


U potrazi za dobrom kremom za ruke došla sam do Bioten SOS kreme sa ureom. Ovo je odlična krema za zimsku negu ruku kada nam je potrebna nešto jača nega. Namenjena je veoma suvoj i oštećenoj koži ruku. Iako je koža mojih ruku normalna ova krema mi prija. Veoma dobro je upija koža. Ostavlja blag zaštitni film i nemam brzo potrebu da ponovo namažem kremu. 

Bazne lakove nisam kupovala i još uvek trošim stare koje imam već godinama. Planiram da na Sajmu kozmetike kupim Zoya Anchor bazu jer mi se pokazala kao najbolja baza koju sam koristila. Ostala mi je jedna trećina i maksimalno je štedim. U dobar bazni lak vredi investirati ako ste u mogućnosti jer je ona osnova dobrog manikira. 
Krajem godine sam u moju manikir i pedikir rutinu uvrstila kristalne turpije i to je potpuno novo pozitivno iskustvo za mene. Pisaću uskoro o tome. Zaista više ne mogu da zamislim skaćivanje noktiju sa papirnom turpijom. 
Na odmoru sam imala priliku da odem na čuveni fish spa - uklanjanje mrtve kože uz pomoć specijalne vrste ribica garra rufa. Ako me pratite na Instagramu mogli ste da vidite i tu fotografiju. Priznajem da sam imala veća očekivanja jer taj pedikir obećava potpuno glatka stopala za tih dvadesetak minuta koliko traje. Iako su ribice vredno grickale ipak mislim da je 20 minuta premalo za dobar pedikir. Svakako bih otišla ponovo jer je osećaj fenomenalan. 
Pred kraj godine moja kolekcija lakova je obogaćena za novi brend ILNP i veoma sam srećna zbog toga. Prvo sam kupila dva laka iz linije Ultra Chrome flakies a posle još jedan holografski. Fascinirana sam ovim lakovima i definitivno se neću zaustaviti na ovom broju. 

Ovo je bilo mali osvrt na moju blogersku godinu i verujte da ima još toliko toga o čemu bih mogla da pišem. Ipak ću to ostaviti za neki naredni tekst. 

Delimo li slična iskustva?

Pozdrav,

Marry

24 коментара :

  1. Potpuno se slažem za Jelly, nikad ga neću prežaliti. :/
    Hm, i meni se Electriiiiic dugo sušio, ali je uspeo samostalno da se osuši, pečatirala sam preko njega i ostao je čitav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas steta. Imam jos pola bocice i nekako mi je zao da ga trosim. :(
      Electriiiic je slabo pigmentovan i kad ga uporedim sa Don Juan One coat 227 je bas los a skuplji je i ima manju militrazu (tj. imao je posto se vise ne proizvodi).

      Избриши
  2. imam electriiiic, i na mene nije ostavio tako negativan utisak, a niti essence the gel nail polish nadlak, dapače, ukoliko ne nađem najbolji ikad essence btgn nadlak, kupit ću si ovaj :D
    mene poshe nadlak nije toliko impresionirao... vidiš koliko se kemija naših noktiju razlikuje ;)
    zato mi se baš sviđa tvoj mezimac dashboard dreamer *.*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. p.s
      čestitam na trećoj obljetnici :D
      nekako sam mislila da si i dulje s nama... gubim pojam o vremenu ;)

      Избриши
    2. Hvala puno! :) Nadam se da cemo se jos dugo druziti. ;)
      Electriiiiic nije samo na mene ostavio los utisak. Kupila ga je i moja koleginica i bukvalno se isto ponasao. Rekoh vec da je to dupe za Don Juan One coat 227 koji je neuporedivo bolji.
      Nisam pisala da mi se ovaj Essence nadlak ne dopada vec da me je razocarao. Videces uskoro i zasto. ;) Nisam sad htela da detaljisem jer je tekst svakako dugacak. :) Poshe je za sad jedini zadovoljavajuci nadlak koji mogu da priustim a da ima dobar odnos cene i kvaliteta.

      Избриши
  3. Znaš da se slažem za Jelly, moraju da ga vrate. :( Taj GR Top Coat sam kupil na sajmu i još uvek ga nisam isprobala, pa me zanimaju tvoji utisci. Poshe planiram da nabavim svakako. Takođe želim da probam te turpije. I shvatila sam da nemam dobru bazu i trenutno ne znam šta da radim. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ah da, i plavi CG je preeelep. :)
      Mislila sam da sam jedina koja ne broji godine i mesece blogovanja. :D
      Srećno, samo nastavi! ;)

      Избриши
    2. Hvala puno! :* Ja ne volim formalnosti tako da sam ovaj put "iskulirala" blogorodjendan. :D
      Eh, mnogo nas pati za Jelly-jem. :( Mozda se Aura smiluje pa izbaci brzosuseci nadlak.
      Dosta je hvaljena nova Aurina baza ali je ja nisam probala pa ne mogu licno da ti je preporucim. Ja volim Zoya Anchor ali je ona malo skuplja (kosta nesto malo manje od 1000). Mozda je dobra ideja da sacekamo Sajam kozmetike kad budu davali popust.

      Избриши
  4. Nije ti loša ideja da ovako ukratko predstaviš favorite i upozoriš na promašaje. Jedva čekam taj članak o brzosušećim nadlakovima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Red je bio i ja nesto da kazem na tu temu. ;) Clanak je spreman i bice uskoro objavljen. Verujem da delimo misljenje za vecinu lakova.

      Избриши
  5. Delimično se slažem sa tobom vezano za GR Quick dry, meni je on očaj blagi kada ga upotrebljavam preko nail art-a jer sve povlači zbog (jelte) očajne plastificirane četkice, ali za jednobojne manikire mi je bio sasvim o.k. Možda su u međuvremenu napravili još goru formulu, pa se pitam da li da ga uzimam ponovo. Do sada sam potrošila dve bočice.
    Poshe nikako da kupim, uvek nešto drugo iskrsne, a baš dugo želim da ga probam... Definitivno ću probati nešto od Biotena, baš dosta lepih reči sam čula o njima.
    Piši češće na ovu temu, barem jednom u par meseci! :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Biotenove kreme su meni sasvim solidne. Ovu sam kupila po preporuci i nisam se pokajala. Zadovoljna sam i kupicu je ponovo. :) Poshe mi je za sad omiljen jer ima dobru postojanost i bas se brzo susi, brze od Essence BTGN TS-a. Super je sto se moze iskoristiti bukvalno do poslednje kapi. GR QD ipak nije za mene a nesto vise cu uskoro pisati o njemu.
      Trudicu se da cesce obajvljujem ovakve postove u buduce. ;)

      Избриши
  6. nisam nikad probala aurin tc, ali sam čula sve najbolje, tako da je glupo da su ga povukli.
    sve zaboavljam da mi je cg dd na wish listi, a prelep je lak baš, i jedinstven. moram se setiti da ga uzmem kad sam sledeći put tu.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман6. 2. 2016. 12:27:00

    Neke od ovih lakova sam probala i mogu da se slozim sa komentarima s neke nisam ni htela da probam zato sto sam citala da nisu dobri. Mozda ce Aura da vrati bar nesto iz stare kolekcije lakova jer svi komentarisu da je promasaj to sto su je skroz izbacili iz prodaje. Poche nisam do sad kupovala nisam vidjala gde ima da se kupi bas bih volela da probam. Veliki pozdrav!MissD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da će čuti naše vapaje. :D Poshe možeš kupiti u Alexandar cosmetics-u kao i kod njihovih distributera. ;)
      Lep pozdrav i tebi! :)

      Избриши
  8. Nisam neki fan plavih lakova (mada tu i tamo ubacim ponesto) ali ovaj Dasboard ti je pravi "dreamer" - zaista je nezan i lep. I Essence White wild ways ti je savrsen (bas sam trapava sa krec-belim lakovima) pa cu da ga uzmem. Hvala ti i za preporuku za Alverde kremicu da ne trosim vreme i novac. Za GR Top Coat se slazem-gust je, i nema sjaj. Jesi li probala Ez Flow Fast Finish Top Coat (U Skoplju ga ima u Alexandar Cosmeticsu-pa bi i kod vas trebalo da ga bude)? Meni je odlican, brzo susi, lepo razliva i ima lep sjaj. P.S. Srecan Blogorodjendan i puno novih uspeha :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Malo kasnim sa odgovorom. :\ Nisam probala Ez Flow. Moracu. ;) Nema ga kod mene u radnji pa zato nisam. Mogla bih ga kupiti na Sajmu kozmetike. Meni GR nije gust, bas naprotiv - kao vodica je redak. Meni ne dgovara zato sto nije postojan ni malo. Hvala punooo! :*

      Избриши
  9. Jelly ♥♥♥
    Baš me zanima recenzija za Essecne tc, meni je bio baš dobar dok se nije zgusnuo. :D
    I moji favoriti su Bioten kremica i Essence WWW lak, a Poshe me za sada lepo služi!

    ОдговориИзбриши
  10. Baš mi se dopada China glaze lak, obožavam plave nijanse i momentalno ga ubacujem na svoju WL. :) I beli Essence odlično izgleda. Imas prelepe nokte. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Katarina! <3 Ovaj lak ima ono nesto sto vecina na nasem tristu nema pa ako volis svetlo plave znas sta ti je ciniti. ;)

      Избриши
  11. Jelly ❤️������ Bukvalno sve oko sebe sam zarazila tim lakom i pricom o njemu! Mislim da ga nikad neću preboleti �� najbolje od svega je što sam pisala Auri da ih pitam ZAŠTO SU POBOGU TO URADILI, i oni mi odg "Ne brinite, uskoro će biti u prodaji nova linija istog kvaliteta." Aha istog kvaliteta,sutra malo! Em su skuplji, em nista ne rade! Ustvari onaj up to 10 days radi posao u smislu da štiti lak stvarno jako dugo, ali džabe kad ne može nikad da se osuši �� Ah jelly, jelly �� Da pokrenemo neku peticiju?! ������

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mogli bi. :D I ja sam razmisljala o tome. Malo malo pa ga spomenem na drustvenim mrezama. Nadam se da ce se prizvati pameti kad budu videli kako im ne ide prodaja ovih novih.

      Избриши