24. 5. 2014.

Moja Aura nega noktiju I

Pre izvesnog vremena počela sam da koristim nove proizvode za negu noktiju kozmetičke kuće Aura.



Odavno sam koristila njihovu bazu za jačanje lomljivih i slabih noktiju (ne mogu da se setim koja je to baza bila jer je to bilo početkom 2002 godine). Sećam se samo da je bila mlečno bele boje i da je bila odlična. Sada je Aura izbacila dve nove baze za negu i zaštitu noktiju i to u dve varijante - The strong hardner i Silk proteins base coat i obe su bez štetnih sastojaka.
Evo sta kaže Aura o njima -
The storng hardner base coat - bazični sloj posebno je namenjen slabim i lomljivim noktima. Sadrži Acetilmetionin bogat sumporom i uparavo zahvaljujući ovoh sastojku poboljšava mehanička svojstva noktiju.
Način upotrebe: 
Nanosi se na čistu nokatnu ploču u jednom sloju pre nanošenja laka za nokte u cilju stvaranja ujednačene površine, i sprečavanja pigmentacije nokatne ploče - neželjenog žutila. Može se nanositi i samostalno u dva sloja u cilju jačanja vaših noktiju. *



Silk proteins base coat - proizvod namenjen za zaštitu , negu i lepši izgled vaših noktiji. Obogaćen proteinima svile. Zahvaljujući sadržaju amino kiselina, proteini svile oporavljaju i doprinose čvrstini noktiju. 
Način upotrebe:
Nanosi se na čistu nokatnu ploču u jednom sloju pre nanošenja laka za nokte u cilju stvaranja ujednačene površine, i sprečavanja pigmentacije nokatne ploče - neželjenog žutila. Može se nanositi i samostalno u dva sloja.*



Ono što se meni jako dopada kod ove dve baze je to da se i jedna i druga jako brzo suše i daju  visok sjaj. Dok namažem obe ruke prva je potpuno suva. Bezbojne su obe i bez obzira što su blago obojene u bočici na noktima se boja ne primećuje ni malo. Ostvljaju glatku i vrlo ujednačenu površinu tako da lak preko njih klizi. Iznenadila sam se kad sam ih koristila ispod lakova za koje sam mislila da nemaju baš dobre formule koliko je bazni lak bitan i koliko olakšava mazanje.
Moji nokti nemaju velike brazde tako da zadovoljavaju moje potrebe što se tiče ispunjenosti. Za razliku od nekih baznih lakova nisu mi teške i nemam onaj grozan osećaj zategnutosti noktiju ako znate na šta mislim. Uopšte se ne osećaju na noktima. The strong hardner sam malo više koristila i dosta ispod veoma tamnih i pigmentovanih lakova i prezadovoljna sam jer odlično štiti nokte od bojenja.
Što se tiče doprinošenja čvrstine noktiju o tome ne mogu ništa reći jer su moji nokti prirodno veoma čvrsti.
Moj savet je da se pre nanošenja laka nokti dobro odmaste i da budu potpuno suvi kako se lak ne bi brzo skinuo sa noktiju.
* Tekst preuzet sa sajta http://www.aura.co.rs/
Proizvode sam dobila od proizvodjača na iskrenu recenziju i to nije uticalo na moje mišljenje o njima.

Da li ste koristili Aurine bazne lakove za nokte i kakvi su vaši utisci?



PozZz,

Marry

6 коментара :

  1. Анониман25. 5. 2014. 10:56:00

    Bas mi treba neka baza, post kao porucen. :D
    Mogla bih da probati tu prvu, mada vise volim kad baza nema visok sjaj.

    ОдговориИзбриши
  2. Obe su jako slicne. Ja ne vidim neku znatnu razliku. Meni licno su se mnogo bolje pokazale ovakve baze jer se lak mnogo bolje nanosi preko njih. Npr. dugo nisam mazala CG First mate jer sam bila ubedjena da lak ima losu formulu. Kada sam ga skoro namazala preko ove baze odusevila sam se. Lak se lako maze i to u jednom sloju bez obzira na tanju cetkicu. ;)

    ОдговориИзбриши
  3. E ovo je nešto šta mi baš treba, konačno sam malo pustila nokte i sad samo čekam da krenu da pucaju, moram da kupim neku bazu za učvršćivanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao pa nemoj tako. Ne mora da znači da će odmah krenuti da pucaju. Meni se ova The strong hardner baza baš dopada pa bih ti je i preporučila. Ja je već mesecima koristim. ;)

      Избриши
  4. Odličan blog, još nisam probala Aura lakove. Koliko košta njihova standardna kolekcija lakova?

    ОдговориИзбриши